EURO-2020 - A hollandok szerint csak maximális erőbedobással győzhetik le a cseheket

A holland labdarúgó-válogatott úgy készül a vasárnapi, Csehország elleni nyolcaddöntőjére az Európa-bajnokságon, hogy kizárólag maximális erőbedobással juthat tovább.

EURO-2020 - A hollandok szerint csak maximális erőbedobással győzhetik le a cseheket
TASR

Frank de Boer, a hollandok szövetségi kapitánya kifejtette: a csehek csoportkörös szerepléséből azt a következtetést vonták le, hogy a Puskás Arénában nehéz feladat vár rájuk a 18 órakor kezdődő nyolcaddöntőben.

"Maximális teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy a csehek ellen sikeresek legyünk"

- mondta a szakember, akinek véleményét osztotta a csapat támadója, Memphis Depay is.

"Tudjuk, hogy a cseheké nagyon intenzív csapat, és egy ilyen rivális ellen soha nem könnyű játszani. Pontosan tisztában vagy vele, hogy csak százszázalékos teljesítménnyel tudsz nyerni"

- nyilatkozta.

Jaroslav Silhavy, a csehek szakvezetője azt emelte ki, hogy a hollandoké nem egyszerűen egy kiváló csapat, hanem nagyon sok klasszis szerepel a soraikban.

"Már részletesen is kielemeztük őket, hogy mennyire gólra törően játszanak, a csapatuk tele kivételes egyéni képességű futballistával, akik magas tempót diktálnak"

- mondta. Hozzátette: a holland játékosok tökéletesen tisztában vannak a csapat taktikájával, és benne a saját részfeladataikkal. Támadásaik során a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban próbálják meg felvinni a labdát, és amikor elveszítik, akkor azonnal képesek nagy intenzitással letámadni az ellenfelet.

"Ez nagy kihívás elé állít minket.

Ha gondolni akarunk a továbbjutásra, akkor nem száz, hanem százötven százalékot kell nyújtanunk, plusz néhány kimagasló egyéni teljesítményre is szükségünk lesz, mint a Skócia elleni csoportkörben, amikor Tomas Vaclik és Patrik Schick játszott nagyszerűen. Ebben az esetben jó esélyünk lehet a győzelemre" - nyilatkozta.

Pavel Kaderabek, a csehek védője teltházas meccsre számít Budapesten, és dicsérte a rivális remek támadójátékát, amelyre majd nagyon kell ügyelniük.

A kontinensbajnokság csoportkörében Hollandia bemutatkozásként fordulatos, gólokban gazdag találkozón kerekedett Ukrajna fölé (3-2), a folytatásban Ausztria (2-0) és Észak-Macedónia (3-0) legyőzése kevesebb izgalmat tartogatott számukra.

A masszív csehek az Eb-n első meccsükön a skótokat verték 2-0-ra, ami jó alapot teremtett számukra a továbbjutásra, majd a világbajnoki döntős horvátokkal szemben értek el 1-1-es döntetlent. A csoportkört az Anglia elleni 1-0-s vereséggel zárták.

Várható kezdőcsapatok:
    Hollandia:
Stekelenburg - Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt - F. De Jong, De Roon, Wijnaldum - Depay, Malen
    Csehország:
Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Soucek, Holes - Masopust, Darida, Jankto - Schick

MTI